Budincă de dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2012 | 25100 vizualizari

 

Chifteluţe de dovlecei, dovlecel scăzut, dovlecel pane.... am încercat toate aceste preparate, grădina mamei fiind o sursă bogată de aprovizionare cu aceste minunate legume. De curând, pe blogul Mayei am văzut şi acest mod de preparare a dovleceilor. Cu mici modificari iată ce a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 700 g dovlecei decojiti şi fără cotor
  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 150 ml lapte
  • 40 g unt
  • 100 ml smântână dulce
  • 50 g caşcaval
  • 75 g parmezan
  • 1/2 pachet praf de copt
  • sare,piper,
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de dovlecei:

Dovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor,  se adaugă în compoziţia de ouă. Se încorporează mărarul tocat mărunt apoi caşcavalul şi   dovleceii. Compoziţia se pune într-un vas termorezistent uns cu unt , se presară parmezanul şi se dă la cuptorul încins pentru 40 minute la 185 grade. 

 

TIPS-URI

1

se poate consuma atât fierbinte cât şi rece

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budincă de dovlecei 174566
retete culinare - Budincă de dovlecei 174567
retete culinare - Budincă de dovlecei 174568

COMENTARII (33)

Alina26 1

05.05.2014, 18:51

mama cum arata!!!!!felicitari!!!la fav cu ea!!!!

MOKUSKA 1

05.05.2014, 21:35

adriana65 1

03.06.2014, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L