Bulete de cartofi si branza

de Rux in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2015 | 4301 vizualizari

 

Pur si simplu minunate!

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi micuti(eu asa i-am avut )
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr parmezan
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 200 gr branza cremoasa( telemea)
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de pesmet

Pentru tavalit buletele:

  • 1 lingura de amidon
  • 1 canita de faina
  • 1/2 canita de parmezan

Ulei vegetal pentru prajit

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cartofi si branza:

Se spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa.

Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul, parmezanul, cascavalul razuit , praful de sare.

 Se amesteca pana rezulta o pasta omogena. Se iau bucati  din aluat se formeaza buletele si apoi se tavalesc prin amestecul de pesmet, amidon si parmezan. Se prajesc in uleiul incins la foc iute si cu grija sa nu se arda.

Eu le-am scos intr-un vas tapetat cu servet absorbant, apoi le-am mutat pe un platou.

Sunt incredibil de pufoase, vezi imaginea cu sectiune din interior! :)))))) Noi le-am mancat cu ardei copt...o bunatate!

 

TIPS-URI

1

Puteti coace buletele si la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

Bulete de cartofi si branza-0
Bulete de cartofi si branza-1
Bulete de cartofi si branza-2
Bulete de cartofi si branza-3
Bulete de cartofi si branza-4
Bulete de cartofi si branza-5
Bulete de cartofi si branza-6

COMENTARII (37)

Rux

Rux 1

06.10.2015, 20:42

Mihaela...multumesc draga mea!

Rocsi

Rocsi 1

06.10.2015, 20:51

Rux, esti harnica foc!

Rux

Rux 1

06.10.2015, 20:54

Esti tu scumpa Rocsicuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!