Burger de vita

de VanessaAli in Vita, 5 Apr 2015 | 1042 vizualizari

 

Burgeri deliciosi,suculenti si aromati facuti in casa. Fast-food-ul dumneavoastra personal!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vita ( cumparata si tocata de macelar sau de dumneavoastra)
  • 1 ou MARE
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • pudra de chilli
  • putin ghimbir
  • 2 linguri pasta de ardei (Univer) iute
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • chifle,rosii,muraturi,cascaval felii,cartofi prajiti etc. (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de vita:

Amestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5 minute pentru a se patrunde bine.

Luam cate umpic de carne si formam o bila pe care o turtim cu palmele si o punem la prajit pe tigaia grill (unsa cu putina slanina) - dimensiunea burgerilor ar trebui sa fie de 3-4 ori mai mare ca o chiftea in lungime si lata cam cat degetul mic de la mana.

Le lasam sa se rumeneasca bine pe o parte,apoi le intoarcem si pe cealalta. Dupa ce s-au prajit bine le luam din tigaie si le putem pune pe un servetel ( pentru cei carora nu le place uleios) : eu nu am facut-o, deoarece consider ca burgerii ar trebui sa fie suculenti, iar servetelele ii usuca.

Dupa ce ati terminat se pot servi: fie in obisnuitele chifle cu de toate, fie pe langa o garnitura de cartofi,orez (razalim pe ei cascaval inainte de servire pentru a se topi).

Pofta buna!

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Sim0na 1

06.04.2015, 18:39

Adele 1

18.04.2015, 18:29

mihaelar63 1

28.04.2015, 15:39

Arata super Si-mi place tot ce ai pus in ei !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41