Calamari umpluti la cuptor

de lilik in Fructe de mare, 4 Sep 2010 | 6868 vizualizari

 

am cam lipsit in ultimul timp,dar am revenit si sper sa va plak noile mele "experimente"....

 

INGREDIENTE

  • 3-4 calamari (ai mei erau micuti)
  • 1/2 de catel de usturoi
  • putin suc de rosii (1 lingura)
  • 1 lingura de pesmet
  • sare,piper,patrunjel
  • 3-4 cartofi
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti la cuptor:

Aprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si amestecati putin apoi adaugati sucul de rosii, mai lasati un pic si puneti sarea,piperul,patrunjelul si pesmetul.

Dati deoparte si cu amestecul obtinut umpleti calamarii si ii inchideti cu o scobitoare. Curatati si taiati cartofii, apoi ii puneti intr-o tava unsa cu putin ulei, sarati si piperati apoi puneti calamarii si presarati oregano. Se dau la cuptor pana ce cartofii sunt gata.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

puteti asezona cu patrunjel doar k noua nu ne prea place

2

dupa ce am stins focul la umplutura eu am pus si un galbenus de ou

3

nu uitati sa scoateti scobitorile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49164
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49169
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49170
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49192
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49193
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49194
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49196
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49197
retete culinare - Calamari umpluti la cuptor 49199

COMENTARII (8)

cococo 1

23.09.2010, 23:14

buna LILIK nu stiu daca locuiesti in italia , un sfat pentru calamarii umpluti : caleste tentaculele(5 min) in forte putin ulei in care a pus usturoiul intreg doar ca sa dea gust ,cu puttina sare si un pic de ardei iute daca iti place , lasa sa se raceasca , amesteca tentaculele cu un ou, masline negre taiate marunte, cateva capere , un pic de pesmet sau paine inmuiata(ca la piftelute)si stroarsa bine . Faci un sos o jumatate de cutie de rosii , busuioc si putina apa dupa 10 min. pui calamarii , pentru 30 min, acoperiti si ii intorci dan cand in cand fii etenta sa nu scada sucul de tot . Lasa sa se raceasca 10 min dupa care iti tai , si pui sosul peste
. pofta buna.

cococo 1

24.09.2010, 23:49

inca un sfat nu se abina bine oregano cu cartofii si nici cu calamarii

elena1988 1

13.02.2011, 18:19

eu de obicei ii tai rondele si le dau faina, ou, pesmet, ies delicioase, si am mai papat la mare tot asa gen snitele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L