Cale prajituri

de nadina73 in Prajituri, 23 Feb 2010 | 19255 vizualizari

 

prajiturele simple, rapide, gustoase si aspectoase

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • rahat taiat feli subtiri si lungi pt decor, (rosu si verde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale prajituri:

Se amesteca bine ouale cu zaharul si faina.

Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava la cuptor si se coc pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se coc repede, aproximativ 8 minute.

Cu un cutit se desprind de pe fundul tavii, se pune cate o feliuta de rahat in partea de jos si se ruleaza in forma de cala. Trebuie lucrat foarte repede, altfel de intaresc si nu se mai pot modela.

Sfatul meu este sa nu faceti decat 1/2 de portie, fiindca merge putin cam greu si cele de la urma nu vor iesi prea bine, daca aluatul sta prea mult. Dupa ce ati terminat mai faceti inca o jumatate.

.

 

RETETA IN IMAGINI

Cale prajituri-0
Cale prajituri-1
Cale prajituri-2

COMENTARII (8)

nadina73 1

23.02.2010, 22:04

nu iubita mea nu sant toate din acelasi material numai calele,dar nu am avut separat facuta foza dacat cu platul ce il aveam de la craciun si de acea sant mai multe feluri 8 adica,daca vrei o sa-ti scriu retetele de la ficare sau care ai vrea ,care te-a tentat mai mult

nadina73 1

24.02.2010, 16:08

multumesc mult fetelor,felicitari si voua

elena1988 1

10.03.2011, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41