Caltabosi

de ionela2682 in Mezel de casa, 25 Ian 2013 | 5946 vizualizari

 

Sau GALDIBASI cum le ziceam cand eram mici, eu si sora me si inca le mai spunem. Stiu ...... veti zice ca asta e reteta de lebar ,dar eu asa o stiu de la bunica mea, si asa v/o arat si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 1 inima si 2 rinichi de porc
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 cana orez
  • sare ,piper boabe si macinat
  • foi de dafin
  • mate de porc subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Ficatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am procedat eu), se adauga carnea tocata, orezul, sare si piper dar si aproximativ 1 1/2 cana din apa in care a fiert ficatul. Se omogenizeaza bine compozitia.

La masina de tocat se atasaza carnatarul (dispozitivul de umplut carnati) se ruleaza matele, se umplu cu compozitia de mai sus. Se inteapa bine cu ajutorul unei scobitori, se pun la fiert in apa in care au fiert intestinele, adaugand pentru gust sare, piper, foi de dafin, daca este cazul. Se fierb la foc mic pana ce se umfla orezul, intepandu-i mereu in timpul fierberii.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Caltabosi-0
Caltabosi-1
Caltabosi-2
Caltabosi-3
Caltabosi-4
Caltabosi-5
Caltabosi-6
Caltabosi-7

COMENTARII (17)

Cris2711

Cris2711 1

26.01.2013, 00:08

de ani de zile nu am mai papat

calvet

calvet 1

28.03.2013, 16:15

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com

Geanina87

Geanina87 1

22.12.2015, 19:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!