Cannelloni cu carne

de meosiris in Cannelloni, 28 Feb 2012 | 2161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 paste cannelloni
  • 400g carne tocata amestec vita si porc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25g unt
  • 2 linguri pasta de tomate(optional)
  • busuioc proaspat
  • sare si piper.

Sos Bechamel:

  • 1l lapte
  • 50g unt
  • 3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare si piper.
  • Cascaval si parmezan ras.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Preparam sosul Bechamel astfel:
-Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbem sosul pana acesta se ingroasa un pic. Nu trebuie sa fie foarte gros pentru aceste paste. La sfarsit luam de pe foc si potrivim gustul cu sare, piper si nucsoara.

Se pune uleiul pe foc, se adauga si untul si se lasa sa se topeasca.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Lasam sa se caleasca bine impreuna.
Se adauga amestecul de carne si se amesteca bine pana carnea se rumeneste putin. Adaugam si pasta de tomate (optional).

Dupa ce umplutura de carne este gata, se adauga sare, piper, jumatate din parmezanul ras, 4 linguri de sos Bechamel si busuioc proaspat tocat marunt. Se umplu pastele cu acest amestec.
Turnam pe fundul unei tavi putin sos Bechamel apoi incepem sa asezam pastele umplute iar in cele din urma turnam restul de sos peste ele.
Deasupra presaram cascaval si parmezan ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si lasam ca pastele sa se umfle bine si sa se rumeneasca frumos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cannelloni cu carne 149213
retete culinare - Cannelloni cu carne 149214
retete culinare - Cannelloni cu carne 149215

COMENTARII (11)

Ubulika 1

28.02.2012, 16:05

mmmmmmmm super bun!!

Angelina_Elena 1

28.02.2012, 20:39

imi plac cannelloni

iri_iri 1

28.02.2012, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S