Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii

de merisor in Crap / Caras, 8 Aug 2012 | 2994 vizualizari

 

Cineva a pescuit niste carasi prin lacurile de la tara si mi i-a facut mie cadou, asa ca n-am stiut cum sa-i pregatesc decat crocanti si cu mujdei......dar din pacate fara mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg pestisori caras(unii mai mici, altii mai marisori)
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • malai
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 rosie mare de tara
  • 3 fire patrunjel verde
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii:

Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins.

Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare.   Am frecat bine cu o lingurita de ulei de masline si am stropit din cand in cand cu otet pentru a mai lua din usturime. 

Am curatat o rosie si am pasat-o, am amestecat-o cu putin patrunjel tocat fin si am incorporat in usturoi. Am omogenizat bine si am asezonat cu sare si putin piper macinat.

 

RETETA IN IMAGINI

Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii-0
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii-1
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii-2
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii-3

COMENTARII (47)

merisor 1

09.08.2012, 20:04

Elena

Rux 1

09.08.2012, 20:07

Merisor...grozav carasul chiar si fara mamaliguta!

jolygina 1

27.08.2012, 19:31

vreauuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04