Carnati de casa

de andreea_angelo in Mezel de casa, 14 Dec 2012 | 6956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de vita tocata
  • 3 kg carne de porc tocata
  • (slanina)
  • 2 capatani de usturoi
  • condimente pentru carnati
  • mate pentru carnati(de porc)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu tot cu slanina si o tocati voi, e mai bine, sa nu fie doar macra. Daca afumati carnatii, grasimea o se se scurga si o sa ramana numai buni.

Pisam si usturoiul si il adaugam peste carne, impreuna cu 2 plicuri de condimente pt carnati, sare si piper dupa gust. Ca sa gustam sa ne asiguram ca nu facem carnatii nesarati, prajim in tigaie o bucatica de carne, sub forma de chiftele si ne dam seama mai bine daca mai este nevoie de ceva.

Spalam matele bine de sare, daca sunt din cele cumparate, si formam carnatii cu ajutorul masinii de tocat carne. Daca ii afumam trebuie sa ii punem la scurs (eu am folosit un baston pe doua scaune), daca ii vrem proaspeti,ii punem direct in congelator.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnati de casa 193670
retete culinare - Carnati de casa 193671
retete culinare - Carnati de casa 193672
retete culinare - Carnati de casa 193673
retete culinare - Carnati de casa 193674
retete culinare - Carnati de casa 193675

COMENTARII (33)

MonaMimi 1

16.12.2012, 12:11

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:18

Mă așteaptă și pe mine acasă să-i fac. Îmi place rețeta pentru că folosește ingrediente simple!

andreea_angelo 1

16.12.2012, 13:17

va multumesc eu iam facut pentru prima data,si mi-au iesit super cu cantitatile puse

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: