Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2013 | 9967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de ied ( cu tot cu coaste )
  • 800 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • ulei de floarea soarelui
  • legume uscate fara sare
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin:

Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. 

Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. 

Intr-un bol  amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )  cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender , apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat , turnand si acest amestec , uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Carnea de ied si miel se spala doar cu apa rece, nu calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de ied la cuptor