Cartofi "acordeon"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 27459 vizualizari

 

Ma bantuie reteta asta de ceva timp si tot zic ca o fac si nu mai apuc. Simplu, delicios si de efect daca aveti musafiri. Pot fi facuti in multe feluri, atat simplii, fara umplutura, serviti ca si garnitura sau umpluti in diferite feluri. Eu am ales o umplutura de mozzarella si bacon si atunci au fost mancati simpli cu muraturi. Depinde doar de voi cum doriti sa-i pregatiti...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi de marime medie si cat mai lunguieti
  • 6 felii de bacon
  • 250 gr mozzarella
  • sare dupa gust
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
  • 2 linguri grasime de rata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "acordeon":

Cartofii se curata de coaja, se pun intr-o lingura si se taie felii (dar nu de tot,pana ajungem la lingura) cu spatiu intre ele de aproximativ 0,5 cm. Feliile de bacon se taie in bucati, iar mozzarella am taiat-o in felii subtiri cu aparatul de curatat legume.

Am umplut spatiile dintre feliile de cartof cu mozzarella si bacon, am pudrat cu sare si condimente dupa gust,am pus putina grasime de rata peste cartofii umpluti, am pus cartofii in tava intr-o folie de hartie copt, am adunat marginile foliei si am capsat-o.

Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, am rupt hartia de copt la suprafata si am mai dat tava la cuptor pentru inca 5-10 minute, pana au devenit usor rumeni la suprafata.

I-am servit calzi, cu muraturi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca taiati de tot feliile de cartofi, sau atunci cand umpleti cartofii se rup feliile, puteti sa le prindeti la capete cu scobitori sa va ramana cartofii intregi si vor arata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "acordeon"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curatenia de toamna