Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

de Merisor in Mancaruri de post, 27 Mai 2015 | 6265 vizualizari

 

Buni asa simpli ca si mancare de post, sau cu niste friptura langa ei, buni oricum!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf busuioc maruntir
  • 1 praf condimente asortate, razuite
  • 5 catei usturoi
  • Pentru legumele caramelizate:
  • 1 morcov
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia.

De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii.

Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in ea. 

Ii perpelim de cateva ori prin ulei sa fie unsi pe toate partile, apoi presaram peste ei sare, condimente si busuioc, precum si cateii de usturoi curatati si taiati rondele.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim legumele.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le curatam, le spalam si le razuim cat mai mari. Eu le-am razuit tot cu curatitorul, pentru ca am vrut ca fasiile sa ramana mari.

Ceapa curatata, o tocam julien, la fel si ardeiul.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si adaugam legumele razuite plus ceapa.

Asezonam cu sare, piper si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mai moale sa se inabuse legumele usor.

Cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si ardeiul, mai lasam cateva minute sa se patrunda si acesta, apoi adaugam zaharul, amestecam usor, iar cand se topeste, adaugam si otetul balsamic.

Amestecam usor legumele, sa se intrepatrunda bine aromele, apoi stingem focul si asteptam rabdatori sa se prepare si cartofii de la cuptor.

Asezam cartofii pe un platou, iar deasupra lor intindem legumele caramelizate si ornam cu patrunjel verde sau busuioc verde, daca avem(eu n-am avut, cu toate ca mi l-as fi dorit, data viitoare voi avea.)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi si castraveti murati