Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)

de mirela0911 in Muraturi, 28 Iul 2011 | 6998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • 1 crenguta de marar
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • o feliuta de paine
  • apa
  • sare
  • 1 borcan de 4 litri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti):

Se spala bine castravetii si se taie ambele capete apoi se cresteaza si de o parte si de alta pana la jumatatea castravetelui, dar in directie opusa.

Se pune pe fundul borcanului cimbrul si mararul apoi se aseaza castravetii si se pun cateii de usturoi. Se toarna apa in borcan, apoi o rasturnam intr-un vas. La borcanul de 4 litri se pun 4 linguri rase de sare. Se amesteca pana se dizolva sarea, apoi o turnam peste castraveti. Se pune deasupra o felie de paine si se acopera borcanul cu o farfurie mica. Se duce borcanul undeva afara la soare.

In doua zile sunt gata. Sunt excelenti!!! 

Se pastreaza la frigider!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)-0
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)-1
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)-2
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)-3
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)-4

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

29.07.2011, 21:04

Multumesc tuturor intr-adevar sunt foarte buni, ca de multe ori ii mananc asa goli si reci

Cris2711

Cris2711 1

31.07.2011, 13:18

Panacris

Panacris 1

17.08.2011, 15:34

Foarte buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!