Ceafa de porc cu sos de rodii

de Bya Ralu in Porc, 31 Mar 2014 | 1813 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am castigat setul de vase de la Unisol ,am facut de ceva timp reteta dar nu am mai apucat sa o postez.
Pentru sos m-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-curcan-cu-sos-de-rodii-28604.html

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ceafa de porc
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • frunze de rozmarin
  • curcuma,piper
  • Pentru sos:
  • 1 rodie
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingura de faina
  • praf de ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu sos de rodii:

Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic.

Pentru sos:

Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful se ghimbir si se lasa sa scada putin.Jumatate de rodie se stoarce iar din cealalta jumatate se scot semintele.Se adauga si faina si 3 linguri de apa si se amesteca bine.Se lasa cateva minute sa fiarba.

Se serveste cu morcovi cu susan.reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/morcovi-rumeniti-cu-susan-54697.html

 

TIPS-URI

1

Sa nu lasati sosul sa se faca prea mult,pentru ca va prinde un gust amar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceafa de porc cu sos de rodii 307568
retete culinare - Ceafa de porc cu sos de rodii 307569
retete culinare - Ceafa de porc cu sos de rodii 307570

COMENTARII (41)

Micutza Luana 1

03.04.2014, 15:27

o bunatate

Bya Ralu 1

04.04.2014, 16:44

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 00:46

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: