Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2016 | 1478 vizualizari

 

O reteta delicioasa pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania. Reteta ii apartine, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 9 linguri cu varf de faina;
  • 150 ml lapte batut;
  • 100 g boabe porumb dulce;
  • 120 g sunca de curcan;
  • o lingura masline feliate;
  • o jumatate de ardei rosu;
  • 150 g cascaval;
  • un pliculet de praf de copt;
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline:

  1. Am taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare.
  2. Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus faina amestecata cu praful de copt.
  3. Am amestecat cu o spatula, apoi am adaugat sunca, porumbul, ardeiul, cascavalul si maslinele.
  4. Am turnat compozitia intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt.
  5. Am bagat tava 40 min in cuptorul preincalzit.
  6. Am lasat tava sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi am taiat checul felii si am servit cu ketchup.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429198
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429199
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429200
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429201
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429202
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429203
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429204
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429205
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429206
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429207
retete culinare - Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline 429208

COMENTARII (23)

anca_rm 1

22.02.2016, 11:22

mihaelar63 1

22.02.2016, 21:56

Pe gustul meu

-Licurici- 1

23.02.2016, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59