Chec aromat

de Alinutza80 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Se toarna apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga treptat faina in ploaie si se amesteca usor.

Se imparte aluatul in doua parti. Jumatate din aluat se amesteca cu cacaoa.Se tapeteaza o tava hartie de copt. Se pune alternativ o lingura din aluatul alb iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao, se alterneaza pana se termina toata compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec aromat-0
Chec aromat-1
Chec aromat-2

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

29.06.2013, 22:20

gaby_gabytza 1

29.06.2013, 23:19

Andreea Caroline 1

30.06.2013, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04