Chec cu ananas

de katty in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 banana bine coapta
  • 1 morcov
  • 200 gr zahar brun+2 linguri
  • 2 linguri iaurt de cocos
  • 150 ml ulei
  • scortisoara
  • ghimbir
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 gr amestec de merisoare, goji si agrise
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • 250 gr mascarpone
  • cereale cu gust de lime pentru decor
  • 1 conserva anans bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ananas:

Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele.

Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul.

Zdrobim bine banana cu o furculita. Radem morcovul pe razatoarea mica.
Intr-un castron mixam bine ouale cu iaurul si uleiul.
Adaugam peste faina bananata zdrobita, morcovul ras, fructele scurse de sirop si amestecul de oua. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Asezam deasupra bucati de ananas.


Dam tava la cuptorul preincalzit cam 45 de minute, pana este copt bine.
Scoatem checul si il lasam sa se raceasca.
Batem mascarponele cu cele 2 linguri de zahar brun facute pudra. Asezam mascarponele pe checul racit , nivelandu-l cu dosul unei linguri. Ornam dupa preferinta, eu am ales cereale cu gust de lime.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu ananas-0
Chec cu ananas-1
Chec cu ananas-2

COMENTARII (5)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

10.02.2015, 13:29

Ce bine arata!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.02.2015, 14:19

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:02

;-bd

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!