Chec cu branza si jeleu de zmeura

de simona72 in Prajituri, 30 Noi 2014 | 1385 vizualizari

 

Va aduc un desert simplu de chec cu branza care in combinatie cu jeleul de zmeura se transforma intr-un desert plin de aroma si savoare...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza si jeleu de zmeura:

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

chiar daca se pierde o mare cantitate din zmeura, eu le trec prin sita pentru a inlatura semintele, care nu-mi plac deloc...daca pe voi nu va deranjeaza semintele nu este neaparat sa o faceti

2

se pot folosii si alte fructe proaspete sau congelate

3

atunci cand se toarna jeleul peste chec, atat jeleul cat si checul trebuie sa fie calde

RETETA IN IMAGINI

Chec cu branza si jeleu de zmeura-0
Chec cu branza si jeleu de zmeura-1
Chec cu branza si jeleu de zmeura-2
Chec cu branza si jeleu de zmeura-3
Chec cu branza si jeleu de zmeura-4
Chec cu branza si jeleu de zmeura-5
Chec cu branza si jeleu de zmeura-6
Chec cu branza si jeleu de zmeura-7
Chec cu branza si jeleu de zmeura-8
Chec cu branza si jeleu de zmeura-9
Chec cu branza si jeleu de zmeura-10
Chec cu branza si jeleu de zmeura-11

COMENTARII (15)

simona72

simona72 1

14.07.2015, 09:11

Raluca, nu stiu sa-ti spun ce ai gresit...este o mare diferenta intre clafoutis si chec. Al meu a fost un chec umed si se vede din poza ca are aspect de chec. Poate ai uitat sa pui praf de copt sau ouale nu au fost suficient de bine batute....Multumesc de vizita!

-Licurici-

-Licurici- 1

14.07.2015, 09:18

Ce bine arata!

Raluca57

Raluca57 1

14.07.2015, 14:44

Bine, îl voi repeta, sper să iasă chec, prea arată bine. A fost foarte gustos ce mi-a ieșit, budinco-chec, s-a terminat. Mulțumesc de raspuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24