Chec cu migdale

de ianculubita in Prajituri, 14 Oct 2013 | 745 vizualizari

 

Nu sunt multumita de aspectul acestui chec pentru ca am un cuptor cam de varsta mea si de fiecare data trebuie sa-l rog frumos sa nu-mi arda ceva dar gustul il garantez!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt moale
  • 1 cana zahar
  • 150 g faina
  • 50 g pudra de migdale
  • 100 g migdale
  • 1 praf de copt
  • 4 oua intregi+4galbenusuri
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri lapte
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri cacao
  • SOS DE CIOCOLATA
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu migdale:

Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale, migdalele tocate cu cutitul si esenta de migdale. In a doua parte incorporam cacao.

In tava unsa cu ulei, rasturnam aluatul cu migdale, deasupra aluatul cu cacao, scuturam putin tava si lasam la cuptor la foc mic 50 minute; dupa ce s-a racit punem deasupra sosul de ciocolata si servim.

Pentru sos, punem intr-un vas frisca, untul iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, dam vasul deoparte, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu migdale 268573
retete culinare - Chec cu migdale 268574
retete culinare - Chec cu migdale 268575
retete culinare - Chec cu migdale 268576
retete culinare - Chec cu migdale 268577
retete culinare - Chec cu migdale 268578
retete culinare - Chec cu migdale 268579
retete culinare - Chec cu migdale 268580
retete culinare - Chec cu migdale 268581
retete culinare - Chec cu migdale 268582
retete culinare - Chec cu migdale 268583

COMENTARII (15)

Lia_ 1

15.10.2013, 07:55

compozitia e excelenta! ca sa nu-ti arda, pune pe fundul cuptorului tava lui de colectat zemuri cand faci la gratar. vreau sa spun goal nu cu apa. protejeaza. si nu merge mai sus de treaota 3.5-4 adica 175-180 grade la chec dar tu ai experienta si desigur ca deja stii asta

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:28

ianculubita 1

15.10.2013, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55