Chec cu nuci si rahat

de GeorgiG in Prajituri, 28 Dec 2015 | 4961 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta  in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • o jumatate cana ulei
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 cani faina (400 g)
  • coaja de lamaie rasa
  • o mana de nuci tocate
  • 4-5 bucati de rahat taiate marunt
  • 2-3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si rahat:

Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg.

Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat , praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor. 

Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt. O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau caoada unei linguri. Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuci si rahat-0
Chec cu nuci si rahat-1
Chec cu nuci si rahat-2
Chec cu nuci si rahat-3
Chec cu nuci si rahat-4
Chec cu nuci si rahat-5
Chec cu nuci si rahat-6
Chec cu nuci si rahat-7
Chec cu nuci si rahat-8
Chec cu nuci si rahat-9

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

29.12.2015, 19:32

Multumesc !

Rocsi 1

29.12.2015, 21:15

Imi plac pufoseniile astea

GeorgiG 1

03.01.2016, 08:14

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04