Chec de post cu cirese

de deyutzky in Mancaruri de post, 26 Mai 2012 | 57597 vizualizari

 

A venit timpul sa-mi testez noua forma pentru paine castigata la concursul de pe decorix...dar n-am facut painica, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac un chec...a iesit minunat!!! Inspiratia a fost Miha,cu mici modificari, multumesc >:D< ...recomand cu drag reteta...va recomand si forma daca aveti de gand sa o achizitionati :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn de cirese+1 plic zahar vanilat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu cirese:

Ciresele se spala bine si se curata de samburi, apoi se adauga peste ele un plic de zahar vanilat.

Se pune intr-un bol apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina +praful de copt si se amesteca bine cu telul sau la mixer.

Se pun 3 linguri din compozitie deoparte si se amesteca cu lingura de cacao.

Ungem tava de copt cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia alba, punem ciresele din loc in loc, adaugam apoi din compozitia cu cacao cate o lingurita din loc in loc si cu o scobitoare facem modele.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 40-50 de min sau pana trece testul cu scobitoarea.

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec de post cu cirese 164227
retete culinare - Chec de post cu cirese 164228
retete culinare - Chec de post cu cirese 164229
retete culinare - Chec de post cu cirese 164230
retete culinare - Chec de post cu cirese 164231

COMENTARII (36)

Micutza Luana 1

20.04.2013, 17:35

cu cirese pe vremea asta buun buun

Bya Ralu 1

17.06.2013, 09:46

delicios

kukibella 1

09.08.2014, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S