Chec din albusuri cu cacao

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 463 vizualizari

 

Foarte bun.. aproape mai bun decat cel cu galbenusuri. Destul de dens si consitent.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • ornamente de ciocolata ( 2 lingurite)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao:

Batem alusurile impreuna cu un praf de sare  foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, incorporam faina si praful de copt ( amestecate) lingura cu lingura. Adaugam si ornamentele de ciocolata si amestecam.

Intr-un castron punem 2 linguri din compozitia de albus si amestecam cu o lingura de cacao.  Pregatim o tava de chec. O tapetam cu hartie de copt. Adaugam aluatul, iar la final punem compozitia cu cacao, dupa preferinta si inspiratie si amestecam.

Dam checul la cuptor pentru 30 minute. 

Il scoatem, il asezam pe un gratar si pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri cu cacao-0
Chec din albusuri cu cacao-1
Chec din albusuri cu cacao-2
Chec din albusuri cu cacao-3
Chec din albusuri cu cacao-4

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

17.10.2015, 21:08

Ce bun!

alilianaa

alilianaa 1

18.10.2015, 14:32

Multumesc pentru aprecieri, Andreea, Rocsi!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!