Chec tigru

de diamond in Prajituri, 12 Apr 2013 | 9380 vizualizari

 

bine v-am gasit, ma bucur ca asta este prima mea reteta!

am o reteta de chec tigrat, dungat...fermecator, cuceritor!

e dens, fraged, pufos... se pastreaza proaspat mai mult timp...asta daca rezista, desigur :)

se asorteaza bine langa o cana de lapte, cafea...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt moale/ eu am pus margarina
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 plic de zahar bourbon
  • 4 oua
  • 50 gr. amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml. lapte
  • un praf de sare
  • 15-20 gr. cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigru:

Intr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Apoi se incorporeaza aprox 50 ml de lapte din  75 de ml.

Compozitia rezultata se imparte in doua... in cea in care punem cacaoa sa fie cu 5-6 linguri mai putin  si tot in compozitia cu cacao se adauga restul de lapte, amestecam bine.

Se pregateste tava... eu am ales o tava de chec pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am inceput sa pun in centrul formei o lingura de aluat alb peste care am pus o lingura de aluat maro. Se pune asa doar in centru...alternand compozitiile pana se termina. Fiecare castron sa aiba lingura lui, desigur.

Tava se da la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 175-180 de grade... 45-50 de minute... pana cand iese scobitoarea curata... eu l-am tinut o ora si vreo 10 minute... musai testul cu scobitoarea...nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de min... ca nu aveti de ce, chiar :D

Cand e gata, se scoate la racit... eu l-am rasturnat si am asteptat sa se raceasca ...:D Se lasa la racit, se pudreaza daca doriti... eu am sarit peste pasul asta...

Si acum... sectiunea mult dorita si mult asteptata de mine... m-am invartit ca tigroaica... tot asteptand sa se raceasca si sa-l tai...

Nu mancati fierbinte, sau cald... sa nu faceti alta isprava! :D

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec tigru-0
Chec tigru-1
Chec tigru-2
Chec tigru-3
Chec tigru-4
Chec tigru-5
Chec tigru-6
Chec tigru-7
Chec tigru-8
Chec tigru-9
Chec tigru-10
Chec tigru-11
Chec tigru-12

COMENTARII (15)

diamond

diamond 1

12.04.2013, 20:33

va multumesc frumos pentru primire!

Sim0na

Sim0na 1

15.04.2013, 13:31

foarte frumos!!

diamond

diamond 1

15.04.2013, 15:54

multumesc, Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!