Chec Tradaro

de tradaro in Prajituri, 14 Iun 2009 | 18407 vizualizari

 

Cand nu ai ce face si iti este pofta de un desert ceva mai deosebit si cat se poate de delicios, nu iti ramane decat sa prepari Checul Tradaro. Reteta nu este pretentioasa, dar este foarte delicioasa. Checurile sunt cele mai delicioase preparate pe baza de aluat. Intotdeauna checul este un desert foarte gustos, bun pentru orice fel de ocazie mai ales daca adaugi si putin suflet cand il prepari.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 420 g faina
  • 320 g margarina
  • 500 g zahar pudra
  •  pachetele zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 25 ml rom (1 sticluta)
  • 50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici
  • 50 g stafide
  • 6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite

Unt pentru uns tavile de chec, fara economie si 2 linguri cu faina pentru tapetat tavile.   Compozitia este pentru 2 tavi de chec.  

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Tradaro:

- Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.

Stafidele se inmoaie in apa calduta.

- Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.

Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.

- Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.

- Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.

Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia.



Tavile de chec se ung foarte bine cu unt si apoi se tapeteaza cu faina.

Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.



- In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.

- Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.

- Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.

Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min.

Nu se mai umbla la flacara cuptorului.

- Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt suficient de coapte.

Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Checurile sunt aromate si foarte gustoase.



Succes si pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec Tradaro 4490
retete culinare - Chec Tradaro 4491
retete culinare - Chec Tradaro 4494
retete culinare - Chec Tradaro 4495
retete culinare - Chec Tradaro 4496
retete culinare - Chec Tradaro 4497
retete culinare - Chec Tradaro 4498

COMENTARII (2)

elena1988 1

05.03.2011, 10:42

delia64 1

08.08.2014, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!