Cheesecake cu ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 10 Mai 2015 | 1090 vizualizari

 

După mult timp revin cu o reţetă nouă şi gustoasă. Este preluată din revista mea preferată GoodFood şi puţin modificată. Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 140 g unt
  • 300 g biscuiţi digestivi

Cremă:

  • 500 g cremă de brânză
  • 85 g zahăr pudră
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu biscuite şi caramel
  • 4 linguri de cremă de ciocolată la borcan
  • 4 foi de gelatină
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată:

Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme  detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider.

Pentru cremă se mixează  brânza cu zahărul.

Frişca se bate spumă.

Gelatina se pune la înmuiat în 5 linguri de apă rece, apoi se încălzeşte uşor până la dizolvarea completă.

În crema de brânză se adaugă frişca bătută, gelatina şi ciocolata tocată mărunt. Se amestecă bine şi se toarnă este blatul de biscuiţi. Se dă din nou la rece ca să capete consistenţă.

Crema de ciocolată se înmoaie la bain-marie, apoi se toarnă peste crema consistentă.

Se ornează după preferinţă.

Poftă bună!

 

COMENTARII (25)

miki_a 1

13.05.2015, 08:15

La multi ani!

Panacris 1

14.05.2015, 07:31

La multi ani si multa sanatate!

Rux 1

12.08.2015, 21:33

Absolut superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41