Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

de simona72 in Torturi, 10 Mar 2016 | 1309 vizualizari

 

Pe scurt “Cheesecake Mimi”. Cine este Mimi si de ce Mimi? Am sa incerc sa va spun pe scurt…Mimi este un om drag si important din viata mea. A avut grija de mine cat am fost graviduta, ma ajutat sa aduc pe lume un baietel prematur si a participat la multe alte evenimente importante din viata mea. Este un om puternic care iubeste copiii, este daruita meseriei, ii ajuta pe cei din jur, are mereu o vorba buna, dar te si cearta atunci cand e nevoie. De 8 Martie am vrut sa-i aduc un zambet pe chipul trist. Din pacate, Mimi, trece printr-o perioada trista, a pierdut pe cineva foarte drag… Pentru ca iubeste ciocolata m-am gandit sa-i fac o tarta cu ciocolata, cu putin rosu care sa reprezinte primavara si ziua asta speciala de 8 Martie...

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 200 gr biscuit simpli cu miere
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri zahar brut
  • 80 gr unt gras
  • 3-4 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata 40%cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • 3-4 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr zahar alb
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar alb
  • 1 varf de cutit colorant rosu(praf)
  • Pentru coulis de zmeura:
  • 300 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 3-4 linguri apa
  • 50 gr zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura:

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin lapte rece pentru a lega compozitia mai bine. Ungem bine cu unt o forma de tarta, eu am folosit una dreptunghiulara, punem compozitia in tava si cu dosul unei linguri intindem compozitia pe toata suprafata. Cu ajutorul degetelor ridicam compozitia pe margini si presam putin cu degetele pentru a prinde forma tartei. Dam tava la rece pentru 15 minute. Ulterior coacem crusta la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute. Lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura: in acelasi vas al robotului de bucatarie punem branza de vaci. Se pasireaza branza pana devine o crema fina. Se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, esenta de zmeura. Se porneste robotul si se lasa pana la incorporarea ingredientelor. La urma se adauga amidonul si se mixeaza. Cu o spatula se curate marginile vasului si apoi se continua mixarea…Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri lapte. Se adauga ciocolata topita la compozitia de branza si se amesteca. Se pune umplutura peste crusta si se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca complet, de preferat de pe o zi pe alta.

Pentru bezea: mixam albusurile cu 50 gr zahar pana devin o bezea ferma. Restul de zahar si apa se pun intr-un ibric mic pe foc si se lasa pana apa scade considerabil si se formeaza un sirop gros. Peste sirop se adauga colorantul. Siropul fierbinte se adauga in fir subtire la bezea in timp ce mixam. Cu acesata bezea coapta decoram cheesecake-ul.

Pentru coulis de zmeura: se lasa zmeura sa se dezghete, se adauga zaharul si se pune intr-o craticioara. Eu nu am mai avut timp si am pus zmeura inghetata cu 3-4 linguri apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana zmeura se inmoaie. Cu ajutorul unui blender maruntim zmeura. Eu m-am folosit de noua mea jucarie de la Breville Blend-Active® Pro. Strecuram zmeura pentru a inlatura semintele. Sosul format il punem pe foc si-l lasam pana scade si capata consistenta. Lasam coulis-ul sa se raceasca, presaram putin peste bezea, iar atunci cand servim o felie de cheesecake ne rasfatam si cu o portie de coulis…

La multi ani, femei minunate!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-0
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-1
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-2
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-3
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-4
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-5
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-6
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-7
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-8
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-9
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-10
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-11
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-12
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-13
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-14
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-15
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-16
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-17
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-18
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-19
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura-20

COMENTARII (23)

T I M E A 1

11.03.2016, 22:21

Ce frumos arata!

Rux 1

11.03.2016, 22:35

Ce senzatie...wow!

simona72 1

11.03.2016, 22:53

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04