Cheesecake cu visine si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 18 Iul 2016 | 740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • bază
  • 400 gr biscuiți simpli, fragezi
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • crema de brânză
  • 300 gr brânză de vaci
  • 5 linguri cu zahăr alb
  • 300 gr iaurt natur (de tip grecesc)
  • 500 gr mascarpone
  • puțin rom
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă
  • 100 ml lapte dulce rece
  • cireșe negre (congelate am folosit eu)
  • vișine proaspete (fără sâmburi)
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
  • puțin rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine si ciocolata:

 Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.

Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.

Separat, se hidratează gelatina în putină apă, timp de 10 minute, apoi se incălzeste cât să se topească granulele de gelatină. Atenție! Nu o fierbeți, în caz contrar nu va lega compoziția!

Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.

Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.

Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.

În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!

Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451331
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451332
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451333
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451334
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451335
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451336
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451337
retete culinare - Cheesecake cu visine si ciocolata 451338

COMENTARII (27)

Catalina L 1

25.07.2016, 21:15

Rux 1

31.07.2016, 23:28

Am venit Laurici scump...sa vad ce-am ratat.......arata bestial! Sigur nu mai ai!

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S