Desert paleuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Sep 2019 | 7895 vizualizari

 

Le-am tot vazut pe ici,pe colo , adica :Ina, Madi, Oana si altele.....si le-am facut si eu....nu mi-au iesit perfecte ca nici eu nu-s perfecta, dar sunt editie limitata....=)))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt
  • Crema
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ulei
Portii: 74
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat varfurile si apoi am dat tava la cuptor. Am setat functia pentru prajituri si temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic si am copt cca 14 min fursecurile, pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Crema e bine sa o facem mai din timp ca trebuie sa stea la rece. Se pune ciocolata maruntita intr-in castron de inox pe baie de abur, se adauga smantana pentru frisca, se amesteca pana se topeste ciocolata, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine se lasa putin sa se tempereze si apoi se baga in frigider pentru 2 ore, apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa. 

Cand fursecurile sunt racite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri si cu al doilea lipim. Topim ciocolata si adaugam putin ulei apoi glazuram fiecare fursec in parte, se dau la rece sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

17.09.2019, 15:47

As face si eu, da'.... mai bine iau de la tine ) Foarte faine!

Ancutsa 1

06.10.2019, 10:00

Delicioase!

mihaelar63 1

08.10.2019, 01:45

Ce mai faceam si eu. Asta , acum 30 de ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bezele