Cheesecake "Sunshine"

de Mimi_miss_u in Prajituri, 5 Oct 2012 | 1616 vizualizari

 

O reteta de cheesecake foarte usor de facut. Toti prietenii meu care au mancat-o facuta de mine macar 1 data au fost incantati. Colegii de la munca abia astepata sa vina ziua mea de nastere ca sa le aduc aceasta minunata prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru crusta/blat:
  • 1 pachet si jumatate de biscuiti - 150g (Leibnitz)
  • 3 linguri unt topit
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1/4 cana faina alba
  • 1 cana smantana 20% grasime
  • 1 lingura esenta sau extract de vanilie
  • 4 pachete de 250 g mascarpone
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte dulce
  • 4 oua
  • 1 sau 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 1 sau 2 lingurite coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "Sunshine":

Zdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos.

Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma de copt.

Punem compozitia de biscuiti cu unt intr-o tava de prajitura si o presam cu palma pe fundul tavii pana cand arata ca un blat. O punem la frigider si facem umplutura.

Punem intr-un bol faina, smantana si esenta de vanilie. Amestecam cu telul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Lasam la o parte aceasta compozitie.

Intr-un alt bol punem crema de mascarpone si zaharul pe care le amestecam bine cu o lingura de lemn pana dispare zaharul. Adaugam laptele si amestecam bine pana dispare si el. Adaugam cate 1 ou si amestecam DOAR pana dispare fiecare ou.

Acum adaugam coaja de lamaie si portocala si prima compozitie (cea din faina, samantana si esenta de vanilie). Amestecam DOAR pana se incorporeaza.

Compozitia finala se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor timp de 1 ora la 180 grade.

Dupa 1 ora verificam centrul prajiturii presand usor cu degetul, daca nu este foarte moale, ci doar tremura usor atunci oprim cuptorul.

Daca este prea moale centrul prajiturii o mai lasam in cuptor maxim 30 de minute.

Prajitura se lasa in cuptor sa se raceasca pentru cel putin 1 ora.

Ornarea este la alegerea fiecaruia, fructe de padure proaspete cum sunt capsunile, zmeura, afinele. Eu am facut aceasta prajitura si iarna si nu aveam fructe de padure prospete dar avea congelate din care am facut un sos gros pe care l-am pus deasupra si a iesit minunat.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

eu folosesc biscuitii Leibnitz care sunt cei mai potriviti si ca textura si ca gust (putem folosi si varianta dietetica a biscuitilor, iese la fel de buna)

2

crema de mascarpone trebuie neaparat scoasa din frigider cu vreo 1 ora inainte

3

tava trebuie sa fie din aceea cu inel si fund detasabil

4

puteti folosi si mai putin zahar sau indulcitor din stevie care este foarte sanatos si nu ingrasa, dar care indulceste mult mai tare decat zaharul, deci atentie

5

Aceasta prajitura se lasa la racit in cuptor pentru cel putin 1 ora (eu o las cam 2 ore). Trebuie sa se raceasca lent ca sa nu crape suprafata, daca totusi se crapa o ornam exact pe unde a crapat. :)

6

Eu am facut aceasta prajitura si iarna si nu aveam fructe de padure proaspete dar aveam congelate din care am facut un sos gros pe care l-am pus deasupra si a iesit minunat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180765
retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180888
retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180889
retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180891
retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180894
retete culinare - Cheesecake "Sunshine" 180896

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

06.10.2012, 17:43

Bun venit

Raluca57 1

12.10.2012, 15:45

Cana de 250 ml? Ce fel de indulcitor de stevie folosesti? de unde se cumpara? Multumesc, Raluca

Mimi_miss_u 1

12.10.2012, 22:38

raluca57, da este virba despre 1 cana normala de aprox 200-250ml. Indulcitorul de stevie eu l-am gasit la Kaufland, dar poti folosi si zahar normal sau brun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D