Chifle

de robert_badica in Piine, 14 Sep 2014 | 681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calduta
  • 50 gr. margarina
  • un cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Apa se pune in bolul unui mixer,peste apa se adauga zaharul si drojdia.Se mixeaza cateva secunde,apoi se adauga faina treptat pana ce aluatul se desprinde de pereti vasului mixerului,si se formeaza o bila.Se adauga sarea si untul ,si se mai mixeaza cateva secunde.Se scoate din bol si se pune intr-un alt bol uns cu ulei timp de 1 ora la dospit,acoperit cu folie de plastic.Aluatul se scoate din bol,se taie in doua bucati egale,si se formeaza niste baghete.Dupa care se taie fiecare bagheta in 5 bucati,care la randul lor se modeleaza ca niste bile,si se pun in tava de la aragaz unsa cu ulei.Se mai la lasa 30 minute la dospit acoperite cu o folie de plastic.Dupa 30 de minute se ia folia si se da la cuptor timp de 15-20 de minute ,la foc mediu.Se servesc fierbinti.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se ung cu lapte pentru o crusta crocanta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle 341752
retete culinare - Chifle 341753
retete culinare - Chifle 341754
retete culinare - Chifle 341755
retete culinare - Chifle 341756
retete culinare - Chifle 341757

COMENTARII (16)

deyutzky 1

14.09.2014, 23:31

delicioase

Bya Ralu 1

15.09.2014, 05:22

Rocsi 1

15.09.2014, 20:14

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D