Chifle ca pe vatra

de Rux in Piine, 23 Feb 2011 | 2354 vizualizari

 

Le-am pus aceasta denumire pentru ca sunt identice ca aspect si la gust cu chiflele pe vatra pe care ni le servesc restaurantele traditionale....sunt atat de gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 850 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa
  • 70 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie  
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Cernem faina intr-un vas.

Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim.

Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300 gr faina. Amestecam bine.

In mijlocul fainii din vasul de framantat facem o gropita punem drojdia si deasupra presaram zaharul. Pe margine punem sarea.

Turnam compozitia din ibric peste cea din vas si incepem sa framantam chiflele.

Daca cumva aluatul inca se lipeste de maini dupa ce am incorporat toata faina mai adaugam putina si framantam pana nu se mai lipeste de maini si avem un aluat bun de modelat.

Lasam o ora la crescut la cald acoperit cu un servet.

Dupa o ora, formam chiflele...mie imi plac mari , le crestam in semn de cruce , le stropim cu lapte din belsug si le presaram faina.

Incingem cuptorul la 22o grade si dam chiflele la copt 16 minute. Lasam la racit pe un gratar si servim. Sunt incredibil de bune! Le putem taia a doua zi felii si le servim dupa dorinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle ca pe vatra-0
Chifle ca pe vatra-1
Chifle ca pe vatra-2
Chifle ca pe vatra-3
Chifle ca pe vatra-4
Chifle ca pe vatra-5

COMENTARII (34)

MIUTA

MIUTA 1

24.02.2011, 23:27

adry88

adry88 1

20.05.2011, 18:10

babi5

babi5 1

27.09.2013, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01