Chifle cu masline

de Bucataras Medi in Piine, 20 Noi 2013 | 1183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Mai avem nevoie:
  • 200 g masline fara samburi
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns chiflele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu masline:

 

Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana.
Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elasticAcoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de circa 30 min. dupa care ne ungem pe maini cu ulei si "confectionam" 11 bilute (atatea mi-au rezultat) pe care le lasam la crescut ,la cald circa 15-20 min.Infainam masa de lucru si cu ajutorul sucutorului intindem fiecare biluta in parte.Impartim maslinele in 11 parti si punem apoi in mijlocul fiecarei bucati de aluat in parte cate o granajoara.Formam bilute.Batem bine un ou si ungem cu ajutorul unei pensule fiecare chifla in parte.
Asezam chiflele intr-o tava unsa cu unt si captusita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana acestea sunt bine facute si frumos rumenite.(circa 20 min). Scoatem tava din cuptor si pentru a se mentine proaspete le acoperim cu un prosop.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu masline 279764
retete culinare - Chifle cu masline 279765
retete culinare - Chifle cu masline 279766
retete culinare - Chifle cu masline 279767
retete culinare - Chifle cu masline 279768
retete culinare - Chifle cu masline 279769
retete culinare - Chifle cu masline 279770

COMENTARII (44)

Miha 1

21.11.2013, 08:54

Medi, eu zic sa iei tava aia cu chifle si sa vii la mine, ca uite la uratele astea cum rad...

MIUTA 1

21.11.2013, 20:23

mamaieelena 1

22.11.2013, 09:49

bune chifle

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L