Chiftele din legume, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2016 | 5501 vizualizari

 

O reteta simpla de post, fara prea multe complicatii. Daca mai puneti si o salata de rosii langa, veti obtine o masa de post copioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovlecei mai micuti
  • 4 cartofi potiviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 3-4 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume, de post:

Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si cartofii. Mararul si patrunjelul verde spalat, le tocam marunt indepartand cozile. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele mici. Punem verdeata, ceapa verde in compozitia de mai sus. Presaram sare, piper si ierburile de Provence. Amestecam bine. La final, adaugam faina alba treptat, pana legumele sunt legate si putem forma chiftelele. Intr-o tigaie incingem ulei. Luam cate putina compozitie, formam chiftelele si le punem la rumenit. Focul trebuie sa fie potrivit. Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem cu ajutorul unei palete, pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi servim. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele din legume, de post-0
Chiftele din legume, de post-1
Chiftele din legume, de post-2

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Daniela

Rocsi

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Andreea

Rocsi

Rocsi 1

18.06.2016, 18:42

Catalina, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!