Chiftele in aluat de bere

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2012 | 33748 vizualizari

 

De cum le-am vazut la Gabi am zis ca trebuie sa le fac si eu. Si bine am facut ca au fost atat de bune incat o sa repet cand de curand schema asta. O varianta sanatoase a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, servici, etc.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata amestec porc + vita
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. 

Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.

Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor. 

Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos,  intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute. 

Le coacem  in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.

Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.

Eu le-am servit cu o pasta dulce picanta de legume facuta de mama mea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187088
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187089
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187090
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187091
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187092
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187093
retete culinare - Chiftele in aluat de bere 187094

COMENTARII (49)

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 19:36

buna idee

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:49

... Si eu unde eram de nu le-am vazut pana acum ? Faine de tot cineva zicea ca ar trebui si de post . De ce nu ?

-Licurici- 1

23.06.2015, 12:14

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S