Chiftele marinate

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Apr 2013 | 2978 vizualizari

 

Un fel doi, de mâncare, foarte apreciat în familia noastră!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec (vită+porc) cca . 1000 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • usturoi 4-5 căței,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • pâine de a doua zi 2 felii,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ceapă verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit, cca 500 ml.,
  • ketchup Panacris, http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html 1000 ml,
  • foaie de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sarepiper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins

Între timp se pune la fiert ketchup-ul ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html) , se adaugă foaia de dafin și chifteluțele, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreună gusturile.

Se servesc alaturi de găluște de cartofi, cartofi natur sau piure după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

ketchup-ul se poate înlocui cu bulion aromat( bulion, sare, piper, cimbru, zahăr, oțet sau zeamă de lămâie!)

RETETA IN IMAGINI

Chiftele marinate-0
Chiftele marinate-1
Chiftele marinate-2
Chiftele marinate-3
Chiftele marinate-4
Chiftele marinate-5
Chiftele marinate-6
Chiftele marinate-7

COMENTARII (22)

diana_k 1

25.04.2013, 09:38

ce bunatate de mancare avem aici

Satisfyyourcravings 1

25.04.2013, 11:15

Arată super!

Bucataras Monica 1

25.04.2013, 11:30

imi plac chiftelutele tale si sunt sigura ca si gustul este pe masura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04