Chiftele rotunde la cuptor

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2013 | 4658 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de chiftele pe blog-ul Sava Laura. Au iesit minunate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne tocata (vita si porc);
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 lingura cu varf de pesemet;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • putina boia dulce/picanta (cum va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele rotunde la cuptor:

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.

Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam chiftelele la cuptor, la 200 grade pana se rumenesc.

Se desprind usor de pe hartia de copt si se papa.

Din aceeasi compozitie putem prepara chiftele prajite in ulei.

 

TIPS-URI

1

puteti adauga si putina verdeata tocata in compozitia de chiftele (daca va place);

2

eu le-am servit cu piure de cartofi si ketch-up de casa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele  rotunde la cuptor 220908
retete culinare - Chiftele  rotunde la cuptor 220909
retete culinare - Chiftele  rotunde la cuptor 220910
retete culinare - Chiftele  rotunde la cuptor 220911
retete culinare - Chiftele  rotunde la cuptor 220912

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.04.2013, 20:34

Foarte bune si mult mai sanatoase decat cele prajite

mimo 1

01.09.2013, 12:37

le voi face la amiaza si va spun ce parere au avut invitatii mei dar mie imi plac.

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 14:05

Mimo, ma bucur ca-ti plac. Invitatilor le-au placut? Ma bucur ca ai trecut pe la retetele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S