Chiftelute de carne si verdeata, marinate

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2011 | 2601 vizualizari

 

Au "n" variante, ba prajite, ba fierte; cert e ca nou ne plac. Cu piure sau cu paste , e un fel consistent pentru pranz.

 

INGREDIENTE

Chiftele

  • 500 gr carne tocata (de care doriti. poate fi amestec porc+vita, porc sau pui)
  • o chifla
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel,marar,ceapa verde
  • 2 oua
  • sare,piper
  • un cartof

sos

  • o ceapa uscata
  • o lingurita busuioc
  • o cutie rosii pasate (500 gr )
  • o linguita zahar
  • 2 foi de dafin
  • sare,piper

ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de carne si verdeata, marinate:

Chiftele.

Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul.

Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine.

Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper.

Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le plonjam in uleiul incins dupa ce-n prealabil le-am trecut prin faina.

Le rumenim frumos pe toate partile.

Cat timp le prajim ne ocupam de sos.

Ceapa uscata o taiem juliene.

Incingem 3-4 linguri ulei , adaugam 2-3 linguri apa si ceapa. Lasam pana se inmoaie usor.

Adaugam rosiile , putina apa, punem capac si lasam la foc mic , 20 minute.

Adaugam foaia de dafin, zaharul,busuiocul, sare si piper dupa gust si mai fierbem 5 minute.

Cand am terminat de prajit chiftelele , le adaugam in sos (acesta trebuie sa fiedestul de gros. Lasam sa mai dea cateva clocote la foc foarte mic  apoi putem servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de carne si verdeata,  marinate-0
Chiftelute de carne si verdeata,  marinate-1
Chiftelute de carne si verdeata,  marinate-2
Chiftelute de carne si verdeata,  marinate-3

COMENTARII (26)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:27

bune bune

Cris2711

Cris2711 1

18.06.2011, 17:11

cand s-a spart gasca am aparut si eu

Rux

Rux 1

18.06.2011, 18:19

Adevarat este ca sunt bune tareeee...mananci pana nu mai poti si cu sosul asta ...mmm...te lingi pe degetele Pupicei fata dulce si harnicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24