Chiftelute de dovlecei

de poa in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2015 | 2693 vizualizari

 

Acum cand a venit vara si e sezonul dovleceilor, sa profitam de ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 3 cartofi potriviti ca si marime
  • 1 ou
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.

Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.

Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.

Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.

Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.

Se servesc calde sau reci.

 

 

TIPS-URI

1

Peste chiftelutele calde se paote rade cascaval.

2

Cine doreste poate adauga in amestec si cateva frunze de patrunjel tocat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de dovlecei 388576
retete culinare - Chiftelute de dovlecei 388577
retete culinare - Chiftelute de dovlecei 388578
retete culinare - Chiftelute de dovlecei 388579

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.06.2015, 11:37

Ce bune sunt!

poa 1

29.06.2015, 21:42

Multumesc

mihaelar63 1

07.07.2015, 21:29

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D