Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

de merisor in Aperitive / Garnituri, 15 Dec 2012 | 1730 vizualizari

 

Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • 500 gr carne tocata amestec:pui, vita, porc
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • ketchup de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume:

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.

Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.

Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.

Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.

Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa. 

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.

Servim cu ketchup si muraturi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-0
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-1
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-2
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-3
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-4
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-5
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-6
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-7
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-8
Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume-9

COMENTARII (56)

Sim0na 1

16.12.2012, 11:31

tare faina ideea!

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:05

Ce interesant!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:48

bu,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04