Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor

de RODIMUR in Porc, 13 Apr 2018 | 5971 vizualizari

 

De mult timp îmi propuneam să fac acest fel principal, dar astăzi a venit momentul, exact când am avut de făcut și o mulțime de pârjoluțe moldovenești pentru Paștele Blajinilor.
Am făcut întâi chifteluțele, le-am pus la cuptor și apoi m-am ocupat de pârjoale, până seara târziu...
Chifteluțele au ieșit foarte bune, fără prăjeală, fără mult ulei, moi, gustoase și dietetice. În plus, arată foarte bine și se fac destul de ușor...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi roz
  • 250 ml de smântână grasă
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie
  • 100 grame de cașcaval
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
  • 500 grame de roșii cherry
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru chifteluțe:
  • 400 grame pulpă tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1-2 felii de pâine înmuiată în lapte
  • 1 lingură de făină albă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit ceapa
  • făină pentru modelat chifteluțele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor:

Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei.

Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează totul cu sare, piper și cimbru.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt, se călește în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, apoi se pune într-o sită, ca să se scurgă de uleiul în care s-a prăjit.

Usturoiul se curăță, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se prepară chifteluțele din: carne tocată de porc, 1 ou, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul răzuit, păinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, făina albă, mărarul tăiat fin, sare și piper. Când compoziția este omogenă, se fac chifteluțe mici, sub formă de biluțe și se pun în tavă, peste cartofi și ceapă, intercalate cu roșii cherry, spălate în prealabil.

Se amestecă un ou cu smântână, puțină sare și piper, după care se toarnă uniform peste ingredientele din tavă. Se acoperă tava cu capac, iar dacă nu are, se va pune o folie de aluminiu.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se ia capacul și se dă din nou la cuptor, ca să scadă lichidul și să se rumenească, timp de 15-20 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare și apoi se dă din nou la cuptor pentru 5-10 minute, până ce se rumenește preparatul. 

Când preparatul este rumenit, se scoate din cuptor și se servește cald. Pentru că este un preparat complet (are și cartofi) se poate mânca fără pâine. În schimb, cine dorește, poate asocia murăturile preferate, sau o salată.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă/terciuiesc la preparare, ci rămân întregi.

2

Nu prăjiți tare ceapa pentru chifteluțe, ci înmuiați-o doar puțin în ulei suficient și la foc mic, ca să rămână dulce.

3

Chifteluțele se pot prepara și din carne de vită, dar nu vor mai fi atât de moi, ca acelea de porc.

4

Chifteluțele vor fi moi și dacă vor fi făcute din carne de pui.

5

Faceți chifteluțele puțin mai mari decât roșiile cherry, pentru că vor scădea la cuptor și în final vor avea aceeași dimensiune.

6

Acoperiți tava cu un capac sau cu folie de aluminiu, când o dați la cuptor, pentru ca ingredientele să se prepare înăbușit. După ce veți lua capacul, lichidul va scădea și preparatul se va rumeni.

7

Nu țineți prea mult preparatul la rumenit în cuptor, ca să nu se usuce.

8

Roșiile cherry vor rămâne întregi până la sfârșit, ceea ce va da mâncării un aspect foarte frumos.

9

Răzuiți cașcaval deasupra preparatului rumenit și mai dați tava la cuptor încă 5-10 minute, ca să se formeze o crustă bună și rumenă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

14.04.2018, 20:06

Mulțumesc frumos, Navidad! Chiar așa voi face...!

diaconta 1

14.04.2018, 22:35

Mmmmmmm ce bun o fi fost

RODIMUR 1

14.04.2018, 23:06

Da, foarte bun, Claudia! Mai avem puțin, pentru că astăzi am mâncat în deplasare... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar