Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii

de simona72 in Vita, 21 Noi 2014 | 1189 vizualizari

 

Chiar daca pentru unii pare dubioasa combinatia eu va asigur ca sunt foarte bune. Asa cum facem tot felul de combinatii de chiftele cu legume tot asa de bine merge si combinatia asta...eu asa zic, voi nu e musai sa va luati dupa mine. Au un gust usor dulceag de la dovleacul placintar si le puteti aromatiza cu ierburi dupa bunul plac...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de vitel
  • 400-500 gr dovleac copt(eu am avut din cel ramas de la reteta "Sarmale in dovleac"
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat fin
  • 100 gr pesmet
  • ulei de palmier pentru prajit
  • pentru sosul de rosii am folosit sosul de la borcan preparat pentru paste:http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-paste-la-borcan-64604.html
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii:

Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si patrunjel. Se amesteca toate ingredientele, se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza intre palme chiftele. Se trec chiftelele prin pesmet fin si se prajesc in ulei de palmier pana se rumenesc. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.

Intr-un vas termorezistent se pune sosul de rosii, se adauga chiftelele, se acopera vasul si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Se servesc cu garnitura preferata, noi am servit cu piure de cartofi. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

chiftelele se pot consuma ca atare, simple, sau orice alt sos de rosii

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-0
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-1
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-2
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-3
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-4
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-5
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-6
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii-7

COMENTARII (15)

mihaelar63

mihaelar63 1

21.11.2014, 22:54

Eu nu ma mai joc . Vreau chiftele

Ade200

Ade200 1

22.11.2014, 06:44

Le voi încerca. Dovleacul e foarte sănătos.

T I M E A

T I M E A 1

22.11.2014, 14:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24