Chiftelute in sos de smantana si bulion

de iri_iri in Porc, 19 Iul 2013 | 2847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne tocata de porc,
  • 3 cartofi,
  • un morcov,
  • 2 oua,
  • 4 catei de usturoi,
  • o legatura patrunjel,
  • 3 felii de paine mai uscata,
  • 200 gr de smantana,
  • 2 linguri de bulion,
  • 3 linguri de faina,
  • sare si piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de smantana si bulion:

Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau mai usor dat tot pe razatoare). Patrunjelul il tocam marunt si il adaugam peste celelalte. Cele 3 felii de paine le vom inmuia in apa rece, dupa care le scoatem si stoarcem bine de apa. La final adaugam ouale batute, painea, sare si piper dupa gust, dupa care le amestecam pe toate. Din compozitia obtinuta facem bilute pe care le prajim in ulei incins.  

Separat intr-o oala desfacem smantana si bulionul si asezam oala pe foc. Cele 3 linguri de faina le desfacem cu un pahar de apa si apoi o adaugam peste smantana si lasam pe foc cam 10 minute, adaugand un pic de sare si piper. La final adaugam chiftelutele in sosul obtinut si mai lasam pe foc cam 15 miunte

Sper sa va placa si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in sos este bine de adaugat doua foi de dafin pentru aroma.

COMENTARII (10)

Corinuta 1

19.07.2013, 22:28

Reteta-Video 1

19.07.2013, 23:02

Ce bine arata!

iri_iri 1

19.07.2013, 23:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55