Chiroşte aka colţunaşi

de ionix in Prajituri, 23 Mar 2010 | 12616 vizualizari

 

la acest desert au luat parte 3 generatii... i-am facut alaturi de iubita mea mamicuta si scumpa mea bunicuta....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • sare
  • 700 g faina
  • Apa calduta
  • Pentru umplutura:  
  • 300 g branza de burduf
  • 2 oua
  • 3-4 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiroşte aka colţunaşi:


-Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.



-Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.



Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie.


Taiem foaia in patratele. Pe mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim doua colturi.


O sa ne iasa un triunghi si apasam bine pe margini pentru a nu se desprinde.


Intre timp punem o oala cu apa la fiert impreuna cu putina sare si un varf de lingurita cu faina.


Cand apa clocoteste punem triunghiurile si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.


Dupa ce se scot din oala punem putin zahar peste.



Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Trebuie sa amestecam cand fierb pentru a nu se prinde intre ele…

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23429
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23430
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23431
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23432
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23433
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23434
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23435
retete culinare - Chiroşte aka colţunaşi 23436

COMENTARII (4)

ionix 1

23.03.2010, 22:01

deci se face si peste Prut ... bunica mea e din jud Suceava... daca nu e branza de burduf se foloseste branza iute... nu stiu cum se numeste exact

Teo 1

23.03.2010, 22:03

mirosul placut a ajuns si la mine! bravo!

ionix 1

23.03.2010, 22:04

Teo, am stiut cu ce sa te ademenesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27