Ciabatta

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Feb 2013 | 1217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 grame drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 300 ml apă călduţă
  • 450-500 grame făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 grame măsline negre, tocate
  • 1 linguriță oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. 

Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute. 

Se așează într-un bol curat, uns cu foarte puțin ulei și se lasă aluatul la crescut cel puțin o oră în loc călduț, acoperit cu un prosop umed. 

Se adaugă măslinele amestecate cu oregano și uleiul de măsline rămas, peste aluat. Se frământă până la omogenizare, adăugând făină dacă mai este nevoie.

Se lasă la crescut 45 de minute.

Se împarte aluatul în 5 bucăți. Se formează pâinicile, se presară cu făină și se lasă la crescut 30-40 de minute. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când pâinicile au o crustă aurie și sună a gol. 

 

 

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.02.2013, 20:18

Buna tare

Zamfira 1

07.02.2013, 21:16

ANNA_46 1

08.02.2013, 00:36

Super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D