Ciocolată de casă

de alice_ciobanu in Dulciuri, 19 Apr 2011 | 2834 vizualizari

 

Pentru prima dată am făcut singură ciocolată de casă. Reţeta am primit-o de la Florina, (o nouă, îndrăznesc să spun, prietenă) şi inspirată de avântul ei culinar m-am lăsat ameţită de o ispititor de dulce ciocolată de casă.

Vă prezint reţetă pe care eu am pus-o în practică, vineri seara

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahăr
  • 150 ml apă
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe.

Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit.

Când aveţi consistenţa necesară trageţi de pe foc şi turnaţi în câteva reprize, amestecând cu grija şi vârtos, laptele praf şi cacaoa. E bine ca acestea să fie deja amestecate în prealabil. După ce aţi încorporat şi omogenizat întreaga cantitate de lapte praf şi cacao, adăugaţi esenţa de rom şi untul topit. Amestecaţi bine.

Apoi turnaţi totul într-o tava unsă bine cu unt. Turnaţi un strat, apoi puneţi stafidele şi turnaţi restul de compoziţie deasupra. E indicat ca stafidele să le ţineţi 10 minute în esenţă de rom sau şi mai bine în rom.

Daţi totul la rece până a doua zi.

Yummi-yummi.... Poftă Bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolată de casă-0
Ciocolată de casă-1
Ciocolată de casă-2

COMENTARII (17)

Anamaria7

Anamaria7 1

19.04.2011, 19:45

suuuuuuuuuuper

Rocsi

Rocsi 1

19.04.2011, 20:16

chiar voiam sa fac de paste dar m-am razgandit

Corinuta

Corinuta 1

19.04.2011, 21:02

O reteta foarte asemanatoare am si eu, apa e mai putina http://www.bucataras.ro/retete/baton-de-cacao-12150.html , dar modul de preparare difera si eu zic ca si arata altfel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01