Ciorba de burta

de diana91paris in Ciorbe, 2 Ian 2013 | 1778 vizualizari

 

este o reteta a mamei mele care o fac si eu, sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • Patrunjel verde
  • gogosar rosu murat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare apoi ii calim separat cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit morcovii, cu ajutorul unei site turnam morcovii cu uleiul in sita, iar sita o tinem deasupra oalei. Morcovii caliti se arunca (daca pun morcovi in ciorba o face mai dulce si eu de obicei nu pun). 

Cand burta e fiarta punem zeama de la cele 3 lamai, mai adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu smantana intr-un bol, dupa care punem in ciorba amestecand cu putina supa din ciorba pentru a nu se branzi smantana. La urma punem usturoiul pisat, iar pentru culoare punem putin patrunjel verde tocat si cateva feliute de gogosar rosu murat (daca e murat ii da ciorbei putina acreala)

Se serveste cu smantana si ardei iute.

 

COMENTARII (6)

diana91paris 1

03.01.2013, 00:19

mersi andreea.... NICI EU NU ERAM ASA DUPA EA...AM MANCAT LA CINEVA SI NU MIA PLAKUT...DAR RETETA ASTA O ADOR

Bya Ralu 1

03.01.2013, 00:36

buna ciorbita

adry88 1

03.01.2013, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D