Ciorba de burta "falsa"

de dobrezaira in Ciorbe, 2 Oct 2012 | 2489 vizualizari

 

Si dupa atatea conservarii sa ne dregem cu o ciorba, ca de burta dar nu-i burta...

 

INGREDIENTE

  • 2 ciolane proaspete de porc ( fara carne doar soriciul si oasele)carnea o bagam la varza...
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 3 oua
  • 400gr smantana
  • sare,piper,otet dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "falsa":

Fierbem ciolanele in 4 litri apa cu sare . Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiate pe jumatate. Cand se desprine soriciul de pe os strecuram zeama si o punem la fiert impreuna cu soriciul taiat fasii. Batem ouale cu 2 linguri de otet si smantana si punem peste ele zeama fiebinte pana o aducem la temperatura apropiata de cea din oala.  Turnam in oala amestecand cu o lingura sa ramana zeama ca o crema. Potrivim de sare si piper. Cine doreste poate adauga si un graunte de usturoi.

 

TIPS-URI

1

sa fie ciolane proaspete nu adidasi de porc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta "falsa" 180246
retete culinare - Ciorba de burta "falsa" 180247

COMENTARII (12)

adry88 1

02.10.2012, 20:24

buna ciorbita si interesanta denumirea ei

dobrezaira 1

03.10.2012, 09:07

multumesc dragilor

Lau 1

03.10.2012, 15:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D