Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Mar 2017 | 4298 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de o ciorba cu tagliatelle si ce putea fi mai potrivit, decat una cu carne de cocos de tara? Ce-i drept, fierbe mai greu, dar daca aveti o oala sub presiune, este floare la ureche. Si unde mai pui ca este mai sanatoasa carnea de tara.

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la un cocos de tara
  • 5 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 gogosar verde
  • 1 bucatica de telina
  • circa 3 l apa
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 100 g paste tagliatelle
  • 3-4 fire de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle:

Se portioneaza carnea si se spala. 

Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Telina se curata de coaja si se spala.

Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in circa 3 l apa, cu o lingura de sare. Se fierb la foc mic, in jur de o ora, in functie de carne. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, dupa care se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga putin piper negru macinat si rosiile pregatite pentru iarna si se mai clocoteste ciorba timp de 5 minute, dupa care se adauga pastele si se mai clocoteste 2-3 minute. La final, se adauga  patrunjelul (spalat si tocat) si se potriveste ciorba de sare. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oase de porc