Ciorba de fasole cu costita

de Kori in Ciorbe, 3 Oct 2011 | 3785 vizualizari

 

Romanii si fasolea sunt prieteni vechi, iar familia mea nu face exceptie de la aceasta:)). Si ciorba asta este una din preferate. Este un fel de gulyas de fasole boabe si e o reteta des intalnita pe la noi. Eu am vrut sa o fac cu ciolan afumat dar nu am gasit asa ca am luat costite afumate si carnati picanti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe 
  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 3 radacini de patrunjel mai mici
  • 1 radacina pastarnac
  • 3, 4 cepe mici, mici
  • 300 gr costite afumate
  • 200 gr carnati afumati picanti (dupa gust)
  • 1/2 l bulion
  • 3 cuburi de concentrat de vita (knorr sau magi)
  • piper
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Am spalat fasolea bine si am pus-o la inmuiat aprox 3 ore (sau cu o seara inainte). Am fiert-o 5 minute si am aruncat apa. Apoi am pus fasolea, cepele curatate intregi, radacinile taiate bucati mari, costita taiata bucati pe langa os, carnatii taiati bucati mari in oala cu apa sa treaca peste toate ingredientele cu o palma si un pic.

Dupa ce a inceput sa clocoteasca am adaugat cubuletele de concentrat de vita, sarea dupa gust, piperul si cateva fruze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mic vreo 30-40 de minute, si apoi am adaugat bulionul (daca a scazut apa prea tare, se mai poate adauga apa sa fie de consistenta unei ciorbe)  si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se gusta si daca sunt gata fasolea si radacinile, se pune cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt, se mai lasa 1 minut pe foc si gata.

Daca vreti se poate scoate ceapa intreaga la sfarsit, noua ne place, asa ca o las acolo:)

Se serveste cu smantana si ceapa rosie sau ardei iute si bineinteles cu paine proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole cu costita-0
Ciorba de fasole cu costita-1
Ciorba de fasole cu costita-2
Ciorba de fasole cu costita-3
Ciorba de fasole cu costita-4

COMENTARII (13)

Sidy 1

04.10.2011, 07:33

Hmmmmm...cat e de bunaaaaa

MIUTA 1

04.10.2011, 12:51

jolygina 1

05.10.2011, 09:33

da da sunt de acor ca-i foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04