Ciorba de gaina cu zdrente de ou

de JulyCris in Ciorbe, 20 Mai 2014 | 1618 vizualizari

 

Ador ciorbita de gaina de tara. Am primit gaina,am si facut ciorbita.

 

INGREDIENTE

  • o gaina de tara (eu am oprit pulpele si pieptul pt o mancarica)
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • delikat
  • rosii facute in casa
  • o mana fidea
  • 1 ou
  • patrunjel verde(o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu zdrente de ou:

Se spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si de gaina cat de repede fierbe). Spalam legumele si le tocam marunt. Eu pastarnacul si radacina de patrunjel le scot dupa ce fierb. Le pun bucati mai mari in oala,dupa care le scot. Adaugam legumele si lasam sa fiarba in continuare. Incercam carnea si daca e aproape fiarta,adaugam si rosiile pt ciorba. Punem si delikat. Cand carnea e fiarta,adaugam o mana de fidea si mai lasam 5-10 minute. Intre timp, batem un ou bine cu furculita,iar dupa ce am oprit focul,punem oul in oala si amestecam. Asezonam cu patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Oul se poate pune batut cu furculita direct in oala,sau se pun cateva linguri din zeama fierbinte in castronelul unde se afla oul. Amestecam si adaugam in oala. Astfel,oul se va face "zdrente".

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de gaina cu zdrente de ou-0
Ciorba de gaina cu zdrente de ou-1

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.05.2014, 11:18

JulyCris 1

24.05.2014, 00:21

Multumesc!

robert_badica 1

13.07.2014, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04